Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
Szakmai irányelvek

RSV Bronchiolitis - HOGYI módszertani ajánlása csecsemő- és gyermekgyógyászok számára

2022.12.05. Szakmai irányelvek

Kedves Kollégák!

 

Az alábbi linkre kattintva olvasható a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet módszertani ajánlása az RSV fertőzéssel kapcsolatosan.

Mikor engedhetjük vissza a betegségből gyógyult gyermeket közösségbe?

2022.11.11. Szakmai irányelvek

A Robert-Koch Institut és Deutsche Akademie für Kinder-und Jugendmedizin e.V ajánlásai alapján a magyar javaslatot a Házi Gyermekorvosok Egyesülete készítette. 

 

Gyakran nehéz eldönteni, hogy mikor engedhetjük vissza egy betegség után gyermekünket közösségbe. Ehhez adunk segítséget az alábbiakban.

Az egészséges csecsemő (0-12 hó) táplálása - Ajánlás az egészségügyi szakmai irányelv alapján

2022.11.01. Szakmai irányelvek

A Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottság kiadványa - Az egészséges csecsemő (0-12 hó) táplálása - a bizottság honlapján megtalálható letölthető formátumban.

2 új irányelv jelent meg: Asztma és az újraélesztés

2021.06.06. Szakmai irányelvek

A European Respiratory Society és a European Respiratory Council 2 új irányelvet jelentetett meg asztma (5-16 éves korosztály) és újraélesztés témákban. Az irányelvek angol nyelven az alábbi linkekre kattintva olvashatók.

Asztma 

Bővebben

Poszt-Covid szindrómás betegek gondozási protokollja

2021.03.25. Szakmai irányelvek

Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet, az Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet, az Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet és az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet közös gondozásában jelent meg a COVID-19 vírusfertőzésen átesett - és visszamaradó károsodásokat szenvedő – POSZT-COVID SZINDRÓMÁS betegek gondozási protokollja.

A protokoll a csatolt pdf-ben olvasható.

Frissült - Az egészségügyi ellátók feladatairól gyermekek bántalmazásának, elhanyagolásának gyanúja esetén

2020.08.05. Szakmai irányelvek

Egészségügyi szakmai irányelv - Az egészségügyi ellátók feladatairól gyermekek bántalmazásának, elhanyagolásának gyanúja esetén.

Megjelenés dátuma: 2020. augusztus 5.

Érvényesség időtartama: 2020. augusztus 5.- 2023. július 15.

A hipertónia diagnózisa, kezelése, gondozása a házi gyermekorvosi gyakorlatban – szakmai iránytű

2019.08.06. Szakmai irányelvek

Reusz György és munkatársai (Szabó László, Kis Éva, Ablonczy László) szakmai útmutatója alapján Muzsay Géza házi gyermekorvos állította össze

 

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium szakmai protokollja lázas gyermekek ellátásáról

2017.06.18. Szakmai irányelvek

Kapcsolódva honlapunk Betegségleírások / Mi a láz? című írásához, a közelmúlt sajnálatos eseményei megkövetelik, hogy a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Szakmai Kollégium által készített, az Egészségügyi Közlönyben megjelent NEFMI lázas gyermekek ellátásról szóló szakmai protokollt is megjelentessük.
Emlékeztetjük a terápia haladéktalan megkezdésének jelentőségére meningococcus infekció gyanúja esetén. Fokozottan figyeljük, aktívan keressük, és körültekintően értékeljük („pohárpróba”) az ...

Testnevelési kategóriák

2016.01.17. Szakmai irányelvek

Készítette Egészségügyi Szakmai Kollégium Gyermek-alapellátás Tagozata és Tanácsa

Mai civilizált világunkban a gyermekek között tömegesen jelennek meg a különböző mozgásszervi eltérések és egyre gyakoribb az elhízás. Ebben az egészségtelen táplálkozás mellett jelentős szerepet játszik a mozgásszegény életmód. A gyermekek szabadidejének mind nagyobb hányadát teszik ki a fizikailag passzív elfoglaltságok: az iskolai feladatokra fordított idő, a televíziózás, a számítógép használat és egyéb ...