Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
Sajtófigyelés

Szinte elérhetetlen a fontos gyerekterápia: brutál várólistákkal szembesülnek a magyar szülők

2024.07.12. Sajtófigyelés

Fiatal szülők tömegei hordják hétről hétre már kisbaba korban gyermekeiket tornára, tízezreket is kifizetve az egyedi technikák megismeréséért. Egyre nagyobb népszerűségnek örvend az úgynevezett Dévény-módszer. Vajon tényleg ennyi gyermek szorul speciális segítségre? Mitől olyan különleges ez a módszer? A Pénzcentrum a Házi Gyermekorvosok Országos Érdekképviseleti Egyesületét és a Magyar Védőnők Egyesületét kérdezte.

„Aki készen áll az életmódváltásra, éveket nyerhet” – új program indul a túlsúlyos gyerekekért

2024.07.12. Sajtófigyelés

„Nem elhízni könnyebb, mint lefogyni” – címmel indult útjára az a házi gyermekorvosoknak szánt program, amely a túlsúlyos gyerekek egészségtudatosságának erősítését tűzte ki célul. Lényege, hogy együttműködésre ösztönzi a szülőket, a gyerekek között pedig igyekszik a megbélyegzést háttérbe szorítani.

Megszólalt a hatóság a gyorsan terjedő fertőző betegségről

2024.06.24. Sajtófigyelés

Közleményt adott ki a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a szamárköhögéses esetszámok emelkedéséről. Ez éppen azután történt, hogy lapunk megírta: Rendkívüli sebességgel terjed Magyarországon is a kór, a járványügyi hatóság a felfutó esetszámok ellenére 5 hónapja nem kommunikál a nyilvánosság felé. Mindezt annak ellenére, hogy a számok emelkedése járványra utal.

Nagyon gyorsan terjed egy régi-új fertőzés Magyarországon - Ezt kell tenni, hogy megelőzzük a halálos bajt!

2024.06.24. Sajtófigyelés

Rendkívüli sebességgel terjed Magyarországon is a szamárköhögés, a legfrissebb hivatalos, heti fertőzési jelentés alapján már 76 gyanús esetet azonosítottak idehaza. Első hallásra ez nem tűnik magasnak, de érdemes elhelyezni a korábbi évek adatai fényében: 2017 és 2023 között 0 és 15 eset között szóródott a kumulált esetszám az első 24 hétben. A bevizsgált mintákon túl pedig rengeteg felderítetlen eset lehet még az országban, mivel az érintettek (legyenek akár betegek, akár háziorvosok) ...

Ijesztő felmérés készült a magyar iskolásokról

2024.06.20. Sajtófigyelés

Hatezer tanulót kérdeztek meg.

Kedvezőtlen étkezési és fizikai aktivitási szokások, romló szerhasználati és egészségi állapot jellemzik a magyar iskolásokat – állapították meg az ELTE PPK kutatói legutóbbi felmérésükben. A vizsgálat a WHO-val és a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézettel közösen zajlott, amely az Iskoláskorú gyermekek egészségmagatartása című nemzetközi kutatás részét képezi.

Magyarország eddig megúszta a szamárköhögés-járványt, de Európa több országában már rég volt ennyi fertőzött

2024.05.22. Sajtófigyelés

Huszonhét éve először halt meg csecsemő szamárköhögésben Bulgáriában, Spanyolországban pedig a tavalyi 7 után idén már 1077 esetet regisztráltak két hónap alatt, Hollandiában 7200-at négy hónap alatt. Hiába van ellene vakcina, a kontinensen mégis egyre több helyen bukkan fel a főleg csecsemőkre veszélyes fertőző betegség. Az, hogy Magyarországon jelenleg nincs ok aggodalomra, a magas átoltottságnak köszönhető, de a gyermekorvosok szerint így sem árt odafigyelni.

Munkanélküli kardiológusokat szeretne a HGYE

2024.05.18. Sajtófigyelés

Az EESZT és a KRÉTA rendszerekben történt fejlesztése nyomán júniustól lekerül a házi gyermekorvosok válláról a hiányzásigazolás terhe.

Átlagosan 890 gyermeket látnak el egy-egy hazai házi gyermekorvosi praxisban, amelyek harmadában már nyugdíjas gyógyító rendel - írja a medicalonline.hu.

Nem várnak tovább a gyermekorvosok: cél, hogy a kardiológusok ne legyenek túlterheltek

2024.05.17. Sajtófigyelés

Minden harmadik gyermek túlsúlyos Magyarországon. A Házi Gyermekorvosok Egyesülete elindított egy új programot, aminek az a célja, hogy az extrém súlygyarapodást minél előbb észrevegyék, mert a kövér gyerekből túlsúlyos, cukorbeteg felnőtt lesz.

Egy lépéssel megoldódhatna az iskolai igazolások problémája

2024.02.26. Sajtófigyelés

Régi probléma oldódna meg az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) és a Kréta összekapcsolásával. A gyermekorvosok támogatják a tervet, hiszen így az iskolai szűrővizsgálatok és a testnevelésórán végzett felmérések eredményeit is meg lehetne osztani.

Orvosi szempontból erre nem sok szükség van, hiszen a szülő felelős azért, hogy a gyermekéről megállapítsa, hogy jól vagy ...

Durva a járványhelyzet az iskolákban és az óvodákban

2024.02.15. Sajtófigyelés

Hetente több százezren fordulnak háziorvoshoz légúti fertőzéssel, de az influenza is komoly járványhelyzetet okoz. Fontos a védekezés, különösen a gyerekek között dolgozó pedagógusoknak.

https://eduline.hu/kozoktatas/20240207_Jarvany_influenza_betegseg_natha_vedooltas_igazolas