Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
Sajtófigyelés

Magyarország eddig megúszta a szamárköhögés-járványt, de Európa több országában már rég volt ennyi fertőzött

2024.05.22. Sajtófigyelés

Huszonhét éve először halt meg csecsemő szamárköhögésben Bulgáriában, Spanyolországban pedig a tavalyi 7 után idén már 1077 esetet regisztráltak két hónap alatt, Hollandiában 7200-at négy hónap alatt. Hiába van ellene vakcina, a kontinensen mégis egyre több helyen bukkan fel a főleg csecsemőkre veszélyes fertőző betegség. Az, hogy Magyarországon jelenleg nincs ok aggodalomra, a magas átoltottságnak köszönhető, de a gyermekorvosok szerint így sem árt odafigyelni.

Munkanélküli kardiológusokat szeretne a HGYE

2024.05.18. Sajtófigyelés

Az EESZT és a KRÉTA rendszerekben történt fejlesztése nyomán júniustól lekerül a házi gyermekorvosok válláról a hiányzásigazolás terhe.

Átlagosan 890 gyermeket látnak el egy-egy hazai házi gyermekorvosi praxisban, amelyek harmadában már nyugdíjas gyógyító rendel - írja a medicalonline.hu.

Nem várnak tovább a gyermekorvosok: cél, hogy a kardiológusok ne legyenek túlterheltek

2024.05.17. Sajtófigyelés

Minden harmadik gyermek túlsúlyos Magyarországon. A Házi Gyermekorvosok Egyesülete elindított egy új programot, aminek az a célja, hogy az extrém súlygyarapodást minél előbb észrevegyék, mert a kövér gyerekből túlsúlyos, cukorbeteg felnőtt lesz.

Egy lépéssel megoldódhatna az iskolai igazolások problémája

2024.02.26. Sajtófigyelés

Régi probléma oldódna meg az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) és a Kréta összekapcsolásával. A gyermekorvosok támogatják a tervet, hiszen így az iskolai szűrővizsgálatok és a testnevelésórán végzett felmérések eredményeit is meg lehetne osztani.

Orvosi szempontból erre nem sok szükség van, hiszen a szülő felelős azért, hogy a gyermekéről megállapítsa, hogy jól vagy ...

Durva a járványhelyzet az iskolákban és az óvodákban

2024.02.15. Sajtófigyelés

Hetente több százezren fordulnak háziorvoshoz légúti fertőzéssel, de az influenza is komoly járványhelyzetet okoz. Fontos a védekezés, különösen a gyerekek között dolgozó pedagógusoknak.

https://eduline.hu/kozoktatas/20240207_Jarvany_influenza_betegseg_natha_vedooltas_igazolas

Fogyatékossággal élőknek fenntartott klinika szakorvosokat keres

2023.05.10. Sajtófigyelés

Magyarországon, hamarosan megnyitja kapuit a fogyatékossággal élőknek fenntartott klinika, Lengyeltótiban és egy másik kiegészítő egységünk Böhönyén, s szeretnénk Önnel együttműködni, hiszen a terápiás segítő egységünk 2023.június 1-én nyílik Böhönyén.

 

Ehhez a 2 klinikához keresünk olyan orvosokat, olyan kollégákat, akik -velünk együtt -  heti 1-2 nap vagy havi 1-2 nap ingyenes rendelési időt vállalnak valamelyik klinikánkon. Nagynevű szakorvosokat is szeretnék megnyerni a klinika ...

Alattomos betegség támadja a magyar szülőket: nincs gyógymód rá, ezek a tünetei

2022.11.29. Sajtófigyelés

A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke, Dr. Havasi Katalin válaszolt a Pénzcentrum kéz-láb-száj betegség témában feltett kérdéseire.

 

https://www.penzcentrum.hu/egeszseg/20221128/alattomos-betegseg-tamadja-a-magyar-szuloket-nincs-gyogymod-ra-ezek-a-tunetei-1131405

Házi Gyermekorvosok Egyesülete: Vonzóvá kell tenni az alapellátást

2022.11.11. Sajtófigyelés

A Házi Gyermekorvosok Egyesületének (HGYE) célja, hogy minél több fiatalt a házi gyermekorvosi pályára hívjon, ezért olyan megoldási javaslatot dolgozott ki, melynek fő pillérei a társszakmák bevonása és az egzisztenciális vonzerő kialakítása – ismertette Havasi Katalin, a szakmai szervezet elnöke. A HGYE praxismodellje megvilágítja a házi gyermekorvoslásban rejlő magas szintű szakmai munka és önképzés lehetőségét, valamint érdemi, financiális támogatásokat is beépítene a képzésbe.


Sajtóközlemény - A gyermek-alapellátásnak nem csak múltja, jövője is van

2022.09.15. Sajtófigyelés

Dr. Szondi Zita Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) alap- és szakellátásért felelős főigazgató-helyettese megerősítette a házi gyermekorvosokat abban, hogy az ellátási forma mind a Belügyminisztérium, mind az OKFŐ számára fontos, fennmaradása nem kérdés.

 

Cikkismertetés: Hogyan csökkenthető az internetes zaklatás? – Egy szisztematikus áttekintés következtetései

2022.08.10. Sajtófigyelés

Iskoláskorú gyermekek között előforduló internetes zaklatás (cyberbullying) magatartási és teljesítményi problémákhoz vezethet az áldozat és a zaklató esetében egyaránt. Milyen intervenciókkal előzhető meg, ill. csökkenthető ennek előfordulása? A közlemény 50 tanulmány alapján, 320 eredmény hatását és több mint 45 ezer résztvevő adatait elemezve erre keresi a választ.