Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
Indikátorok

FONTOS információ indikátorokkal kapcsolatban

2024.01.08. Indikátorok

A jelentésben elfogadott OENO-kódok alkalmazása a budapesti főosztállyal egyeztetésre kerültek.

 

Tájékoztatásuk alapján a 

43601-es OENO használata a helyes, ez a jelenleg érvényes OENO kódja a oltásnak.

43594-es OENO-kód még ez év közepéig kerül elfogadásra, ugyanis időközben a Szabálykönyvből kikerült, már érvénytelen OENO-kód.

 

Fentiekre való tekintettel a NEAK honlapján lévő tájékoztatóban foglaltak az irányadóak az indikátorok elszámolása kapcsán.

Indikátorokra vonatkozó szabályzatok

2023.03.21. Indikátorok

Indikátorokra vonatkozó 83/2022 BM rendelet: https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a2200083.bm

 

Indikátorokra vonatkozó részletes NEAK szabályozás:

HGYE javaslat a rendeletben megjelent indikátorok pontosítására

2023.01.18. Indikátorok

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete elkötelezett a gyermek-alapellátásban folyó munka szakmai színvonalának emelésében és elengedhetetlennek tartja a valódi szakmai tevékenység mérését és díjazását. 

Az alábbiakban olvasható az egyesület javaslata "A belügyminiszter 83/2022. (XII. 30.) BM rendelete a háziorvosok és fogorvosok indikátor alapú teljesítményértékeléséről” rendeletben megjelent indikátorok pontosítására, részben gazdaságossági céllal, részben annak érdekében, hogy minél inkább ...

Kérdések és válaszok - finanszírozási indikátorok

2023.01.17. Indikátorok

Rengeteg kérdés érkezik a HGYE vezetőségi tagjaihoz a finanszírozási indikátorokkal, átalakítással kapcsolatban, amelyekből most jónéhányat alább megosztunk a tagsággal, válasszal együtt. 

Egyúttal felhívjuk a figyelmet, hogy a Hírvivő következő számában (március 15-i megjelenéssel) Takács Péter államtitkár úrral készült interjú lesz olvasható, amely arról fog szólni, hogyan érinti az egészségügyi átalakítás a gyermek-alapellátást. A téma iránt érdeklődőknek ezt is ajánljuk figyelmébe!

 

 

 

Mi lesz velünk? - Az országos kollegiális vezetők összefoglalója az indikátorokról, a várható változásokról

2023.01.17. Indikátorok

Az egészségügyi ellátórendszer finanszírozásának átalakításával összefüggő jogszabálytervezet véleményezése során az országos kollegiális szakmai vezetők többek között felhívták a figyelmet a

  • bázis finanszírozás eltörlésével kapcsolatos szempontok következményeire,
  • finanszírozási összeg egyenlőtlenebb elosztásának veszélyeire,
  • fogorvosok kisebb mértékű rezsitámogatásában rejlő kockázatokra
  • az indikátorok megfelelő teljesítéséhez szükséges külső tényezőkre.

A ...

HGYE észrevételek BM rendelet-tervezetekkel kapcsolatosan

2023.01.17. Indikátorok

A Belügyminisztérium honlapján közzétett rendelet-tervezetekkel (Házi- és fogorvosok indikátor alapú teljesítményértékeléséről szóló rendelet, valamint Az egyes egészségügyi tárgyú miniszteri rendeletek módosítás tervezete) kapcsolatosan a Házi Gyermekorvosok Egyesülete a csatolmányban található észrevételeket tette meg 2022. december 20-án.

Házi gyermekorvosokat érintő változások 2023. január 1-től

2023.01.03. Indikátorok

Kedves Kollégák!

 

2022. december 30-án megjelent a Magyar Közlöny 223. számában az egészségügyi szolgáltatások Egészségbiztosítási Alapból történő finanszírozásának részletes szabályairól szóló 43/1999. (III. 3.) Korm. rendelet módosítása, amely alább olvasható, a házi gyermekorvosokra vonatkozó részek pirossal kiemelve.

A teljes Magyar Közlöny IDE kattintva olvasható.

A belügyminiszter 83/2022. (XII. 30.) BM rendelete a háziorvosok és fogorvosok indikátor alapú teljesítményértékeléséről

2023.01.03. Indikátorok

A belügyminiszter 83/2022. (XII. 30.) BM rendelete a háziorvosok és fogorvosok indikátor alapú teljesítményértékeléséről megtekinthető a kapcsolódó dokumentumban.

Indikátor rendelet

2012.03.28. Indikátorok

A nemzeti erőforrás miniszter 20/2012. (III. 28.) NEFMI rendelete a háziorvosok indikátor alapú teljesítményértékelésérõl és az orvosok gyógyszerrendelése értékelésének egyes szabályairól szóló 11/2011. (III. 30.) NEFMI rendelet módosításáról.