Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
Praxismenedzsment

Számít a véleményed! Akut kérdések a praxisban kérdőív eredménye

2023.06.23. Praxismenedzsment

Kedves Kollégák!

 

Az év elején a HGYE vezetősége a hagyományoknak megfelelően aktuális problémákról kérdezett meg Benneteket. Az igazolás, indikátor, ügyelet témakörök akkor is forrongtak és most sincs ez másként. A jogszabályok némelyike azóta módosult, vagy most áll módosítás alatt. A kérdőív ennek megfelelően egyes kérdésekben aktualitását vesztette, más kérdések viszont felvetődtek. A változások okán, a hatékony képviselet érdekében, ismét meghatározó jelentőségű ismerni a véleményeteket. 

A praxisjoggal kapcsolatos alapismeretek

2014.12.29. Praxismenedzsment

A 2000. évi II. törvény az önálló orvosi tevékenységről (Öotv.) teremtette meg a praxisjog intézményét Magyarországon. A praxisjoggal összefüggő jelenlegi szabályozást az Öotv. és a 313/2011. (XII. 23.) Korm. rendelet az önálló orvosi tevékenységről szóló 2000. évi II. törvény végrehajtásáról tartalmazza.

Kétezres praxisok?

2008.12.20. Praxismenedzsment

Milyen jövő vár a gyermekorvosi alapellátásra? Hogyan változnak az előttünk álló feladatok? Lesz-e elég gyermekorvos Magyarországon? Amikor e kérdésekre választ keresünk, a gyermekorvosi alapellátás jelenlegi helyzetéből kiindulva, meg kell vizsgálnunk azokat a folyamatokat, amelyek hatással lehetnek a gyermekorvosok iránti szükségletre. E szempontok figyelembevételével lehet felvázolni a házi gyermekorvosi rendszer jövőképét, struktúráját.

Üzlet-e a gyermekorvosi praxis?

2004.12.20. Praxismenedzsment

Ha választ akarunk adni a kérdésre, nézzük, hogy mi kell a házi gyermekorvosláshoz. Magától értetődő: gyerek és gyerekorvos. Gyerek nem nagyon lesz – hallottuk. És gyermekorvos? Bármily szomorú, tudomásul kell vennünk, tömegében öregszünk. Adódik ezért a kérdés: lesz-e utánpótlás?
Mennyi kell? A válasz egyrészt attól függ, hogy mennyi gyermekorvost képeznek. Persze, hogy annyit kell képezni, amennyire szükség van, de mennyire van szükség? Pontosabban mikor mennyire és hol mennyire?