Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
Szakmai aktualitások (orvosoknak)

A Magyar Gyermekmentő Alapítvány applikációi az alábbi QR-kódok segítségével könnyen és gyorsan letölthetők mind a szakemberek, mind a szülők telefonjaira.

A Magyar Gyermekmentő Alapítvány applikációi az alábbi QR-kódok segítségével könnyen és gyorsan letölthetők mind a szakemberek, mind a szülők telefonjaira. 

Az MGYA kisokos app a prehospitális gyermekellátást végző szakembereknek készült, míg a Gyermek Elsősegély app egy ingyenes elsősegélynyújtó app vészhelyzetekre.

Lyme kórról szóló szakmai irányelv

2020-ban került kiadásra a Lyme kórról szóló szakmai irányelv. A tavaszi időszaktól kezdve mindennaposak az olyan bőrjelenségek, amelyek hátterében kullancscsípést feltételezhetünk.A  diagnosztikus és terápiás döntés megkönnyítésére összefoglaltuk a szakmai irányelv fontosabb megállapításait.

Tájékoztató a funkcionális hasi fájdalom kezeléséről és diagnosztikájáról

Kedves Kollégák!

Az orvoshoz fordulás egyik gyakori oka a krónikus hasi fájdalom, melynek hátterében leggyakrabban funkcionális hasi fájdalom áll. Annak ellenére, hogy a funkcionális hasi fájdalom hátterében nem áll komoly szervi ok, a panaszok rontják az életminőséget, a családok mindennapi életét befolyásolják.

A probléma jelentőségét felismerve az Európai Gyermekgasztroenterológiai, Hepatológiai és Táplálkozástudományi Társaság (ESPGHAN) figyelemfelhívó kampányt indított, melynek ...

AB-Kolicare - Új készítmény a csecsemőkori kólika kezelésére

Már itthon is kapható az AB-Biotics, spanyol biotechnológiai cég terméke az AB-Kolicare, amely új lehetőséget nyit a csecsemőkori kólika kezelésében. Egészséges csecsemőkben és az anyatejben megtalálható két probiotikus törzset (Bifidobacterium longum KABPTM 042 és Pediococcus pentosaceus KABPTM 041) tartalmaz. 100%-ban természetes, allergénmentes és klinikailag igazolt. Segíti az egészséges bélflóra kialakulását, gátolja a patogén baktériumok, pl. S. typhimurim, ...

A HGYE javaslata az igazolás rendelettervezet módosítására

Kollégáink nagy többsége nagyon várja, hogy az adminisztrációval, az igazolásokkal töltött időt minél gyorsabban, és minél hatékonyabban csökkentsük, ha nem is tudjuk egy lépésben teljesen megszüntetni. 

Az EESZT és az eKréta összekötése erre (is) lehetőséget adhat, amennyiben a hozzá csatlakozó informatikai fejlesztések minimalizálják az orvosi beavatkozás szükségességét. Ennek érdekében kiegészítő javaslatokat tettünk:

 

  1. A gyakori BNO kódokhoz automatikusan rendeljen ...

JIR - Háziorvosi időpontfoglalás - Felhasználói útmutató 1.0

A csatolt dokumentum a háziorvosok, a házi gyermekorvosok, és a fogorvosok számára készült, leírja az EESZT háziorvosok által is használható időpontfoglaló funkcióinak működését, ismerteti azok használatának módját.

Házi gyermekorvosok új eszközei videón

Közép-Magyarország régió még vár az új eszközökre, de az ország területének legnagyobb részén számos értékes és hasznos eszköz került a kollégák praxisaiba, melyek javítják a definitív ellátás lehetőségét. Többségük olyan eszköz, amelyeket korábban nem használtunk, ezért gondoljuk, hogy hasznos segítség az a linkgyűjtemény, amelyen megtekinthetők ezen eszközök beüzemelése, használata. Forgassátok, nézzétek haszonnal!

Autoinflammatorikus betegségek gyors diagnosztizálása az SE-n

Az autoinflammatorikus betegségek gyors diagnosztizálása érdekében egy betegtámogató programot indított a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikája. A programnak köszönhetően szakmai megfontolásokon túl nincs finanszírozási vagy adminisztratív kötöttsége annak, hogy részletes genetikai vizsgálatot (NGS) végezzenek ezen indikáció esetében.

Bővebben: http://www.immungenetika.hu

 

Ha van ...

BM tájékoztatása a szakdolgozói béremelésről

Csatoltan olvasható Dr. Takács Péter egészségüygért felelős államtitkár által 2024. február 29-én megküldött tájékoztató levele az alapellátásban történő szakdolgozói béremelésről. 

NNGYK eszközpályázattal kapcsolatos kérdések-válaszok

Az NNGYK eszközpályázat kérdéseivel kapcsolatban a házi gyermekorvosi kollegiális vezetők tettek fel néhány kérdést az NNGYK-nak, az arra adott válaszok alább olvashatók.

 

Várhatóak-e további eszközszállítások, tekintettel arra, hogy több kolléga a megrendelt és visszaigazolt műszerek nem mindegyikét kapta meg?