Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
Image by <a href="https://www.freepik.com/free-photo/assortment-with-coronavirus-vaccine-bottle_13436614.htm#query=covid%20vaccine&position=26&from_view=search&track=ais&uuid=ef7d630c-f4b8-4dbf-979e-3bed9f2e65aa#position=26&query=covid%20vaccine">Freepik<

Tájékoztatás a 16-18 évesek COVID-19 oltásra történő regisztráció módjáról

2021.04.15.
HGYE

Jelentős előrelépés: a NNK oltási terv tájékoztatójának V. és VII pontjában olvasható, hogy az oltási tervben a 16-18 évesek COVID-19 oltása is szerepel, valamint az oltási regisztráció során nyilvántartásba veszik a 16-18 évesek oltakozási szándékát is.

 
Még nincs két hete, amikor először jelezte egy házi gyermekorvos kolléga, hogy 18. évét betöltött, de még praxisába tartozó páciensét a területileg illetékes felnőtt ellátó kereste COVID-19 oltással kapcsolatban, aki a háziorvoshoz be nem jelentkezettekkel együtt az ő regisztrációját is megkapta. Az információ alapján megkerestük a NEAK, az OKFŐ és az EMMI illetékeseit is, kezdeményezve, hogy az oltó orvosok névsorába kerüljenek felvételre a házi gyermekorvosok is, mert ez esetben a 18+ éveseken túl, a fiatalabbak védőoltásának rendszerszintű, azaz házi gyermekorvosuk általi koordinációja is megoldható. Mindenhol pozitív választ kaptunk, és a kérdés most az Országos Oltási Munkacsoport előtt van. Várjuk a mielőbbi pozitív döntést. 
 
Kezdeményeztük továbbá, hogy az Országos oltási munkacsoportban vegyen részt házi gyermekorvos is, e-tekintetben is reméljük, hogy pozitív visszajelzést kapunk.