Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

QxMED - Mobiltelefonra is letölthető applikáció

2021.10.11.
HGYE
Mobiltelefonra is letölthető applikáció, amivel a legfrissebb cikkeket meg tudjuk keresni. Ha a subspecializációnkat beírjuk, akkor folyamatosan figyeli a guidelinokat a mi specialitásunkban és emlékeztetőket küld, ha új irányelv jelenik meg. 
 
Mindannyian számtalanszor átéltük már ezt. Végre megtaláljuk a keresett újságot, de az egy fizetős fal mögött van. Vagy nem emlékszünk, hogy a számtalan bejelentkezési adat közül melyikre van szükség, vagy egyszerűen nincs hozzáférésünk. Érthető tehát, hogy a hozzáférés a Medical Library Association által a tudás átültetésének egyik legfontosabb akadálya.¹
A jó hír, hogy a tudományos publikálásban forradalom zajlik, a nemzetközi nyílt hozzáférésű mozgalom formájában. A végső cél az, hogy minden szakirodalom szabadon hozzáférhetővé váljon.² Ez jelentős előrelépést jelent. 2017-től a szakirodalom több mint 50%-a nyílt hozzáférésűként jelent meg. A biológia élen jár ebben.³
 
Ez azonban nem jelenti azt, hogy a cikkeket mindig könnyű megtalálni. Számos különböző platform létezik, amelyek nyílt hozzáférésű könyvtárakat gyűjtenek össze. Ilyen például az un-paywall és a Directory of Open Access Journals. Ezek segítenek, de még mindig szükség van a különböző weboldalak meglátogatására és arra, hogy tudd, mit keresel.
A Read by QxMD minden munkát elvégezhet Ön helyett. Az olyan szervezetekkel való partnerségek révén, mint az un-paywall és az egyedi keresési algoritmusok. Képesek vagyunk közvetlenül az alkalmazáson keresztül megkeresni és biztosítani a szabad hozzáférésű szövegeket. Mindegyik könnyen kereshető és megosztható a kollégákkal.
Természetesen még mindig közel 50%-a a fizetős falak mögötti cikkeknek van³. Ezt és azt, hogy mi hogyan tudunk segíteni, a következő cikkünkben fogjuk megvizsgálni. Ne aggódjon, ingyenes lesz!