Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Hasznos mobilalkalmazások orvosoknak

2021.06.23.
HGYE
Az alkalmazásba regisztrálni kell először, majd a regisztrációt követően arra alkalmas az applikáció, hogyha egy eszméletlen vagy rosszullévő beteghez kap riasztást az OMSZ, akkor az OMSZ aktiválja a hívórendszert és a beteghez elérhető közelségben lévő telefonokra riasztást ad: segítséget kértek a közelben. A felhívásra lehet reagálni: elfogadom vagy nem fogadom el a felhívást. Amennyiben elfogadom, akkor mutatja a térképet, hogy honnan kérték a riasztást és egy térkép megjelenítésével megmutatja az odavezető útvonalat is.

 

 
PocakTudor
Gyermek gasztroenterológiai útmutatók az alapellátás számára: Gyakorlatias útmutatók, útmutatók, Algoritmusok, Hasznos tanácsok. Az alkalmazás a leggyakoribb gyermek gasztroenterológiai problémák gyakorlatias összefoglalóit tartalmazza a legújabb irányelvek alapján.
 
MDCalc
Az orvosi munkához használt különböző kalkulátorok vannak összegyűjtve ebben az applikációban. A gyakran használtakat meg lehet csillagozni. A különböző szakspecialitásokhoz csoportosíttatni lehet az alkalmazással, hogy könnyen kereshető legyen. Név alapján is lehet keresni.
 
CTCAE
A studykban részt vevőknek hasznos alkalmazás. Az adverse eventek megnevezése és a fokozatainak a korrekt leírása egy helyen. Alap (nem fizetős) funkciója is jól használható, de a könnyen kereshető upgrade-elt verzió költségtérítéses.
 
Medscape
Rövid oktatóvideók tekinthetők meg betegségspecifikusan az irányelvek bemutatását és leírását követően.
 
MEDINNOSCAN
Elsősorban bőrgyógyászati megbetegedések távoli leletezésére alkalmas applikáció. Az egyik opció a diabéteszes láb sebeit is leletezi A SOTE Bőrklinikája, a Tormay Károly Egészségügyi Központ valamint a Szent János Kórház Budai Gyermekbőrgyógyászati klinikája kapcsolódott be a rendszerbe. Az irányítószám alapján megmutatja, hogy területileg az illetékes kórházhoz tartozik e a beteg. Ha igen, akkor lehet tovább folytatni a vizsgálatot. A bőrelváltozást le kell fényképezni, a beteg és a betegség, valamint egyéb tüneteket kell beírni az applikációba, majd a rendelő által megadott időponton belül a beteg írásban kap választ.
 
Read by QxMD
Regisztrációt igényel, ingyenes irodalomkereső applikáció. Gyakorlatilag előfizetés nélkül az összes szakirodalmi cikkhez hozzá lehet jutni. Ezeket le lehet tölteni és e-mailünkre átküldeni nyomtatható, akár pdf változatban is. A szakirodalmat áttekintve folyamatosan riasztást ad, hogy a specialitásunkban jelent e meg valahol új irányelv vagy review cikk. A QxMD egy applikáció család. Van egy Calculate applikáció, amelyikben a konverziós táblázatok, score-ok, indexek össze vannak gyűjtve. Rendszerezve vannak. A szubspecialitásokra klikkelve könnyen kereshetőek. Egy másik app a családból: ECG Guide- az EKG elváltozások leírása, parameterei, értékelései vannak összegyűjtve rendszerezett, jól kereshető formában.
 
FORDÍTÓ OLDALAK
CrowTranslate- le kell tölteni a számítógépre a softwaret, ingyenes DeepL- bármilyen európai nyelvről bármilyen európai nyelvre fordít, A Google Translate 109 nyelve helyett a DeepL fordító csak 24 nyelven tud, de szerencsére ezek egyike a magyar. Azért szerencsére, mert tapasztalataink alapján a Google megoldásánál sokkal jobb eredményeket dob ki. Más minternetes fordítókhoz hasonlóan a DeepL is mesterséges intelligenciára, gépi tanulásra épít. Egészen pontosan konvolúciós neurális hálózatra. A mesterséges intelligencia munkahelye egy igen nagy teljesítményű (5,1 petaflop) szuperszámítógép Izlandon
Minden hiba ellenére a gépi fordítás sokat fejlődött. Az angolról vagy németről készített fordítások majdnem alkalmasak nyersfordításnak, amely a DeepL esetében kis ellenőrzés után használhatóvá tehető. A hibák ugyanakkor azt is egyértelműen jelzik, hogy az utómunka nem végezhető el olyan fordító vagy szerkesztő nélkül, aki érti az eredeti szöveget. A DeepL-hez windowsos és macOS-re való alkalmazás is tartozik. Ezek telepítése után alapbeállításként elég csak kijelölni a gépen bármely szöveget, majd megnyomni a másolásra régóta bevett Ctrl-C billentyűkombinációt gyors egymásutánban kétszer, és már fordítódik is az adott szöveg.