Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Gyermekmentő kézikönyv szülőknek

2023.04.12.
HGYE

Az életveszélyes állapotú csecsemők és kisgyermekek helyszíni ellátása és szállítása különleges szakmai, gyakorlati és műszeres felkészültséget igényel. A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Alapítványt 1998-ban azért hoztuk létre, hogy különleges Gyermekrohamkocsi és Gyermekmentőorvosi kocsik elindításával segítsük az Országos Mentőszolgálat munkáját.  Magasan képzett gyermekmentős csapataink és egyedülálló Gyermekrohamkocsink, valamint Gyermek-mentőorvosi kocsijaink hatékonyságát bizonyítja, hogy az elmúlt 24 évben több mint 60 ezer bajba jutott kisgyermeken segítettünk. 

Alapítványunk adó 1%-os felajánlásokból, vállalati és magán adományokból működik. Mentőegységeink az Országos Mentőszolgálat kötelékében teljesítenek szolgálatot. A Gyermekrohamkocsink bármilyen helyszínen percek alatt képes mobil intenzív osztályként működni, ennek köszönhetően szakmai eredményeink európai szinten is kiemelkedőek.

Több, mint két és fél évtizedes gyermekmentős munkánk során óriási tapasztalatot szereztünk abban, hogy a szülőknek milyen támogatásra, oktatásra van szükségük a gyermek elsősegélynyújtás  terén. A könyv megszületését is ez az igény indokolta, hiszen jelenleg a piacon nem kapható ilyen témájú kézikönyv.

Szerzőink, a Gyermekrohamkocsink három mentőorvosa Dr. Goschler Ádám főorvos, Dr. Horváth Klára és Dr. Vadas Réka intenzív aneszteziológus szakorvosok sok év gyermekmentési és kórházi tapasztalatát ötvözték a könyv megírásakor.  A gazdagon illusztrált könyv 48 fejezetben, 270 oldalon keresztül tárgyalja a legfontosabb sürgősségi kórképeket, gyermek-elsősegélynyújtási ismereteket. Az életmentő beavatkozások bemutatásán túl helyet kapott benne minden olyan betegség, amely tapasztalatunk szerint nehézséget okoz a szülőknek. Több, mint 300 fénykép, rajz, folyamatábra és táblázat segíti a gyermek elsősegélynyújtás elsajátítását. 

Célunk, hogy minél szélesebb csatornán elérjük azokat a szülőket, nagyszülőket, akik szeretnének felkészülni gyermekgondozás során bekövetkező nem várt, akár életveszélyes helyzetekre is.