Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Varázsolj Manóföldön! - Ajándék a családoknak – interaktív mesekönyv a HGYE támogatásával

2024.04.28.
HGYE
Megjelent a Varázsolj Manóföldön! c. interaktív, egészségtudatosságot fejlesztő mesekönyv, melyet az óvodáskorú gyermekeket nevelő családok a házi gyermekorvosuktól vehetnek át. 
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete és a játékos gyerekneveléssel és fejlesztéssel foglalkozó Plukkido összefogásával készült mesekönyv a mindennapok kihívásaiban szeretne segítséget nyújtani a családoknak. A könyv lehetőséget biztosít a 3-6 éves gyerekeknek, hogy a képzeletük mozgósításával mesés keretek között ismerkedjenek meg egészségügyi témákkal, fontos életmódbeli szokásokkal és gyakorlatokkal, valamint a megelőzés egyes lépéseivel.
 

 

A Plukkido pszichológus szerzői által írt mesék interaktívak, a történetek alakulására a gyerekek is hatással vannak. A kötet segítségével a gyerekek megtanulhatják és gyakorolhatják

  • az alapvető higiéniai szokásokat,
  • az egészséges táplálkozás alapjait,
  • a látás épségének megőrzéséhez hozzájáruló életmódbeli ajánlásokat
  • és a nyugodt elalvás rutinjának kialakításához vezető lépéseket
A mesék életre kelnek
A tanultak rögzülése, valamint a játékélmény növelése érdekében a meséket digitálisan elérhető küldetések egészítik ki a Plukkido szintén ingyenes, képernyőmentes applikációjában, ahol a gyerekeket a könyvben megismert szereplők újabb kalandra hívják. https://plukkido.hu/utramano-2/" target="_blank" style="background-color: white;">Az applikációról
 
Hogyan működik? 
„Törpelaki Tádé születésnapi előkészületeit megzavarta a torkos tornádó pusztítása, a gülüfa leveleit elvarázsolta a gonosz Furfanga, ráadásul az árnyas-hegyi prüszikék tánca egyre csak halványul, miközben a Szunyóka-völgyre kifürkészhetetlen sötétség borult. Mit lehet ilyenkor tenni? Nincs mese, a manóknak a gyerekek segítségére van szüksége.
Vegyetek részt ti is a történetek alakításában, varázsoljatok Manóföldön! Készen álltok?”
 
  • A mesekönyvben négy különálló történet található, melyekben a gyerekek aktív részvételére van szükség, ugyanis a mesélő kismanók minden történetben egy-egy manóföldi galiba megoldásához kérnek segítséget.
  • A mesék során a gyerekek játékos feladatok végrehajtásával haladhatnak tovább a egy újabb kihívás felé vagy a történet lezárásának irányába, ezzel növelve kompetencia-érzésüket és az interaktív élményt.
  • A megszerzett ismeretek napi rutinba építését segítheti a szülő, ha időnként visszautal a mesékre, pl. amikor gyermeke épp tüsszent vagy amikor evéshez, kézmosáshoz, elalváshoz készülődik.
A könyv kiadójáról
A Plukkido 2014 óta foglalkozik a pozitív kommunikáció és a mesék erejének népszerűsítésével. Interaktív, képernyőmentes applikációjukat, valamint nevelést segítő táblajátékaikat és kültéri eszközeiket a szülők mellett fejlesztő szakemberek és pedagógusok is használják. Fontosnak tartják, hogy a gyerekek részesei legyenek az őket körülvevő világnak, és hogy aktív képzelőerejük segítségével rátermett, nyitott felnőttekké váljanak. Ezért azon dolgoznak, hogy a gyerekek fantáziáját mozgósító, készségeiket és képességeiket minél változatosabb formában fejlesztő mesés megoldásokat tervezzenek, amik hozzájárulnak érzelmi világuk kiteljesedéséhez.
 
Összefogás az egészségtudatosság fejlesztéséért
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete és a Plukkido összefogását, valamint a mesekönyv gyártási költségeit támogatta a Hoya Lens Hungary Zrt., a JÓkenyér és az Europrinting Kft.

Bővebb információ: https://plukkido.hu/varazsolj-manofoldon/