Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
A HGYE legfrissebb hírei

Meghívó 'A fájdalom tudománya' című kurzusra - 2024.09.04.

 Szeretettel hívjuk önt és kollégáit „A FÁJDALOM TUDOMÁNYA” című - 20 kreditpontos - kurzusra, amely a Semmelweis Egyetem Neurológiai Klinika és a SE Magatartástudományi Intézet közös képzése.

Hírvivő 2024/1. szám

2024.06.10. Hírvivő

Tartalom:

Mi lesz veled, praxisjog? - SMA, a gerincvelői izomsorvadás szűrésének fontossága - Önálló megítélést és jogokat igényel a szektor - Sportorvosi vizsgálat az alapellátásban - Helmintiázisok gyermekkorban - Gyermekkori anémia - Felszívódó és nem felszívódó implantátumok a minimálisan invazív gyermektraumatológiába - Újszülöttkori sárgaság ellátása az alapellátásban - Az ...

MDOSZ Táplálkozási Akadémia Hírlevél: Kőkorszaki tudás a konyhánkban, tudj meg többet a fermentációról!

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) Táplálkozási Akadémia című hírlevelének aktuális témája: Kőkorszaki tudás a konyhánkban, tudj meg többet a fermentációról! A hírlevél az alábbi linken olvasható.

Elhízással élő gyerekek életmódváltását támogató program az alapellátásban

Akik keseredtek már el az elhízással élő gondozott betegeik miatt, nekik tudunk segíteni a SE Gyermekgyógyászati klinika (Tűzoltó utcai részleg) Életmód ambulanciájának szakmai csapatával és friss, nemzetközi szakmai ajánlásokra épülő, de az itthoni szituációra adaptált programjával. Június 15-én egész napos (online is elérhető) képzés kommunikációs, ...

Fertőző TBC-szűrés 18 év alatt

A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának, valamint az NNGYK tájékoztatása szerint: 18 év alatti munkavállalók esetében a fertőző TBC kizárását immunológiai vizsgálattal kell kezelni, mely a Tüdőszűrő Állomásokon érhető el. A vizsgálatra beutalót a munkahely foglalkozás egészségügyi szakorvosa adhat.

A fenti vélemény a fertőző betegségek és a járványok ...

Jogszabályváltozások - Időpontfoglalás és hiányzások igazolása

2024. július 1-től lép hatályba a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvény módosítása az időpontfoglalásra vonatkozóan, valamint 2024. szeptember 1-től lép hatályba a hiányzások EESZT-n keresztül történő igazolása

Dr. Pátri László HGYE-alelnök kapta a FIGYEK Veres Gábor mentordíjat

2024.06.10. HGYE hírek

2024. május utolsó napján kezdődött a háromnapos FIGYEK-konferencia, Kecskeméten, amelyen a sok, izgalmas szakmai előadás, panelbeszélgetések, workshopok mellett átadták a Veres Gábor mentordíjat is. Idén, 2024-ben Dr. Pátri László, pécsi házi gyermekorvos, a Házi Gyermekorvosok Egyesülete alelnöke részesült e kitüntető címben. Gratulálunk!

HGYE online vezetőségi ülés - 2024.06.11. (kedd), 18 óra

2024.06.05. HGYE hírek

Kedves Tagok!

A HGYE 2024. június 11. (kedd), 18 órától online jelenlétű vezetőségi ülést tart, amely a tagok részére nyilvános.

NAPIRENDI PONTOK:

Magyarország eddig megúszta a szamárköhögés-járványt, de Európa több országában már rég volt ennyi fertőzött

2024.05.22. Sajtófigyelés

Huszonhét éve először halt meg csecsemő szamárköhögésben Bulgáriában, Spanyolországban pedig a tavalyi 7 után idén már 1077 esetet regisztráltak két hónap alatt, Hollandiában 7200-at négy hónap alatt. Hiába van ellene vakcina, a kontinensen mégis egyre több helyen bukkan fel a főleg csecsemőkre veszélyes fertőző betegség. Az, hogy Magyarországon jelenleg nincs ok aggodalomra, a magas átoltottságnak köszönhető, de a gyermekorvosok szerint így sem árt odafigyelni.

Munkanélküli kardiológusokat szeretne a HGYE

2024.05.18. Sajtófigyelés

Az EESZT és a KRÉTA rendszerekben történt fejlesztése nyomán júniustól lekerül a házi gyermekorvosok válláról a hiányzásigazolás terhe.

Átlagosan 890 gyermeket látnak el egy-egy hazai házi gyermekorvosi praxisban, amelyek harmadában már nyugdíjas gyógyító rendel - írja a medicalonline.hu.