Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
Vezetőség 2024-2028

A Házi Gyermekorvosok Országos Érdekképviseleti és Szakmai Egyesülete (HGYE) négy év után, idén, ismét tisztújító küldöttgyűlést tartott, amelyen a küldöttek megválasztották a következő ciklus új elnökét, Dr. Kántor Irént, két új alelnöküket, Dr. Rósa Ágnest és Dr. Pátri Lászlót, valamint a vezetőség- és felügyelőbizottság tagjait.

2024. május 2-án a HGYE küldöttgyűlése szavazott arról, hogy ki vezesse a következő négy évben a Házi Gyermekorvosok Országos Érdekképviseleti és Szakmai Egyesületét. A küldöttek egyhangú szavazással Dr. Kántor Irént, az előző ciklus alelnökét választották meg a HGYE új elnökének, akinek munkáját a két alelnök Dr. Rósa Ágnes és Dr. Pátri László segítik. Dr. Havasi Katalin, a HGYE korábbi elnöke, tanácsadó elnökként dolgozik tovább az Egyesületnél.

Az új vezetőség tagjai: Ács Beáta; Bogár Andrea; Fáth Beáta; Májer Éva; Mérnyi Ágnes; Sándor György; Stunya Edina; Török Violetta

A Felügyelőbizottság tagjai: Fábián Dóra;  Kollár László; Muzsay GézaDr. Kántor Irén - elnök


Dr. Kántor Irén1992-ben diplomáztam a Debreceni Orvostudományi Egyetemen. Nyíregyházán, a megyei kórházban szereztem meg a csecsemő- és gyermekgyógyászati valamint endokrinológiai szakvizsgámat. 2009 óta dolgozom az alapellátásban. 2010 óta vagyok a HGYE tagja. Társadalmi munkám során a MOK megyei vezetésében 2 ciklusban titkárként, 1 ciklusban alelnökként dolgoztam, valamint a megyei diabeteses családokat tömörítő társadalmi egyesületben. Ezekben a szervezetekben számos programot szerveztünk, továbbképzéseket, edukációs táborokat. A MOK-ban, mint érdekképviseleti szerv, a közigazgatással való egyeztetésekben fejtettem ki munkát. Szakmai munkám során a diabetes terápiájában a technologiai vonatkozások (adatfeldolgozás, adatrendszerezés) vált a beteg életminőségének a feltételévé, így ennek révén a telemedicina elkötelezettje lettem. Jelenleg futó projektjeink témája a telemedicina integrálása az EESZT-be.


Dr. Havasi Katalin PhD - tanácsadó elnök


Dr. Havasi Katalin PhD

Általános és középiskoláimat Hódmezővásárhelyen végeztem. Orvosi diplomát SZTE Általános Orvoskarán, csecsemő és gyermekgyógyász szakvizsgát a SZTE Gyermek Klinikán szereztem. Gyermekorvosi pályámat a hódmezővásárhelyi gyermekosztályon kezdtem. Szakvizsga óta ugyanitt, házi gyermekorvosi praxisban dolgozom, sokáig a korábbi „doktorbácsim” melletti rendelőben. A gyermekek mosolya, a családok generációkon átívelő bizalma, a tudás, hogy a végeken, és egyedül is lehet magas szakmai színvonalú szakmai munkát végezni, és a tapasztalat, hogy mekkora szükség van erre, meggyőzött arról, hogy ez a legszebb hivatás. „Két végén égetve a gyertyát”, közigazgatási, menedzsment, tudományos és civil területeken is tapasztalatot szereztem.

Szakmai gyakorlat

- Osztályos orvosi gyakorlat
- Házi gyermekorvosi tapasztalat
- Oktató praxis
- Jelenleg is készenléti ügyelet gyermek, csecsemő és újszülött osztályra
- Gyermek hipertonológia szakrendelés
- Koragyermekkori és praxisközösségi projektek,

Kutatási terület, Phd fokozat,

Alig van számszerű kutatási adat az egyes népegészségügyi programok valós eredményéről. Ezért kezdtem kutatni a mindennapos testnevelés hatását az érintett populációra. Százezres mérési sorozat alapján életkor és nemek szerint standardizáltuk a testnevelés órai futástesztre adott kardiovaszkuláris választ, melynek élettani paramétereit párhuzamba tudtuk állítani a terheléses laboratóriumi vizsgálatokkal. A módszer szűrővizsgálatként is bizonyított. További tervem, hogy az iskolai terheléses adatokat és a mérés résztvevőinek későbbi, felnőttkorban jelentkező betegségeinek összefüggéseit kutassam, a korai jeleket keresve, a hatékony, egyénre szabott prevenció érdekében.

Közigazgatási tapasztalat

- 2000-2016 között Hódmezővásárhely MJV több bizottságát vezettem: Egészségügyi, szociális, Ifjúsági, oktatási, sport, városfejlesztési, jogi bizottságokat.
- Egészségügyi tanácsnok illetve tanácsadói feladatokat láttam el 10 évig, beleértve az akkor még városi kórház felügyeletét.
- 2004 – 2014 Megyei Jogú Városok Egészségügyi bizottságának tagja

Menedzsment tapasztalat

- 2016 - 2021 CSMEKHM orvosigazgató, főigazgató helyettes

Három telephelyen működő, felnőtt és gyermek ellátást is nyújtó kórház szakmai vezetői feladatai, új működési struktúrák indulásának (integrált műtő, integrált sterilizáló koordinálása, betegirányító rendszer, új medikai rendszer bevezetés menedzselése,oktatása. COVID osztályok és oltópontok szervezése, koordinálása.

Civil aktivitás:

- Tiszta Szívvel Egyesület alapító elnök
– gyermekeket segítő, szervezet
Játszótérek építése, gyermeknapi programok, ballagó ovisoknak színház, koncertek, „legyen hétvégén is kenyér az asztalon” élelmiszer adományok családoknak

- Házi Gyermekorvosok Egyesülete (HGYE) elnök
– a gyermekekért, a gyermekorvosokért. Érdekvédőként célunk, hogy az egészségügyi átalakítás viharában, a korfa ellenére is megmaradjon, és erősödjön a gyermek alapellátás. Szakmai támogatást és közösséget biztosítunk tagjainknak: szakmai anyagokat, tankönyvet, ellátási algoritmusokat írunk, konferenciákat, előadásokat szervezünk.

- Hódtói Alapítvány elnök – Iskolai alapítvány, diákokat támogat

- Mensa Hungarica tag

- Magyar Hipertónia Társaság

- Fodor József Iskolaegészségügyi Társaság

- Az Magyar Gyermekorvosok Társaságának pályám kezdete óta tagja vagyok. Végtelenül megtisztelő, hogy 2023.09.16-án az MGYT főtitkárának választottak kollégáim. Munkámmal segítem az elnök munkáját, az egységes gyermekgyógyászat, a gyermekgyógyászok, és a gyermekek érdekében.
Hobbim a színház, a költészet. Kikapcsolódás: vitorlázás, tereplovaglás.

Dr. Rósa Ágnes - alelnök


Dr. Rósa Ágnes1983-ban végeztem a Szegedi Orvostudományi Egyetemen, 1988-ban szereztem meg a csecsemő- és gyermekgyógyászati szakvizsgát. Tizenkét évig a helyi gyermekkórházban dolgoztam, 1995-től házi gyermekorvos vagyok Szegeden.

2006 és 2013 között városi, majd megyei házi gyermekorvos-szakfelügyelő, 2009-től 2011-ig a Háziorvosi Szakmai Kollégium házi gyermekorvosi szakcsoportjának tagja voltam. 2013-tól 2016-ig a GYEMSZI–OBDK állandó gyermek-alapellátási minőségügyi szakfőorvosaként minőségellenőrzési folyamatokkal foglalkoztam. 2018-tól részt veszek a Szegedi Tudományegyetem családorvosi tanszékének munkájában. Praxisom 2019 óta csecsemő- és gyermekgyógyász, illetve háziorvostan-rezidensek képzésére is akkreditálva van. Több, az egészségügyi ellátórendszer, ezen belül az alapellátás, a gyermek-alapellátás átalakításával, fejlesztésével kapcsolatos operatív program munkájában vettem részt, a TÁMOP 6.1.4. kora gyermekkori (0–7 év) projektben fejlesztőként, az egészségügyi ellátórendszer szervezeti hatékonyságának fejlesztésére kiírt TÁMOP 6.2.5-B, illetve az egészségügyi ellátórendszer szakmai módszertani fejlesztését célzó EFOP-1.8.0–VEKOP-17-2017-00001 projektben szakmai szakértőként dolgoztam. Ez utóbbi projekt gyakorlati oldalát is megtapasztaltam 2019-től 2021-ig az EFOP-1.8.2-17-2017-00040 Prevent-Ív praxisközösség konzorciumvezetőjeként. 2020-tól megyei kollegiális szakmai vezetőként dolgozom Csongrád-Csanád megyében. A munkámban mindig igyekeztem a gyermek-alapellátás fontosságát hangsúlyozni olyan rendszerben, amely a háziorvosokkal egyetértésben esélyegyenlően biztosítja a gyermekek szükségleteinek megfelelő, lehető legmagasabb szakmai szintű ellátást, és ebben törekedtem megtalálni a csecsemő- és gyermekgyógyász házi gyermekorvos helyét úgy, hogy a szakvizsgája adta kompetenciáját ne korlátozza a hatásköre.

Dr. Pátri László - alelnök